V Detve pribudne nové detské ihrisko
V jarných mesiacoch 2018 dokončí mesto pre najmladších občanov ďalšie z piatich plánovaných nových detských ihrísk. 

11.01.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: Ján Lašák

"Len čo to počasie dovolí, môžu si tu vyskúšať novú stĺpovú lanovku, kolotoč na sedenie a reťazovú hojdačku - hniezdo," uviedla pre TASR hovorkyňa Mestského úradu v Detve Zuzana Juhaniaková. Verejné obstarávanie na realizáciu tohto ihriska vyhrala nitrianska spoločnosť so zmluvnou cenou 6.156 eur. 

Počas októbra a novembra 2017 mesto prostredníctvom verejných obstarávaní dokončilo dve nové ihriská. Ihrisko na Štúrovej ulici má vlastné oplotenie, hojdačky, pieskovisko, dve lavičky a dominantná je hracia zostava universal. Zmluvná cena bola 7.092 eur. 

„Nové ihrisko na ulici Obrancov mieru má dve vahadlové dvojhojdačky, kolotoč, reťazovú štvorhojdačku, pieskovisko, dve hojdačky na pružine. "Rozpočtový náklad na ihrisko bol 10.451 eur," doplnila Juhaniaková.

 

                               

FOTO: V jarných mesiacoch 2018 mesto Detva dokončí ďalšie z piatich plánovaných nových detských ihrísk. Vlani postavili tri, medzi nimi aj to na Ulici Obrancov mieru. Foto: TASR, 11. januára 2018.

V septembri 2017 mesto prostredníctvom oddelenia výstavby a životného prostredia odovzdalo obyvateľom aj workoutové ihrisko, na ulici A. Bernoláka, ktoré je určené na cvičenie s vlastnou váhou. Workoutovú zostavu dotvárajú kruhy a dopadová plocha. Jeho zhotoviteľom sa stala firma z Martina a rozpočtový náklad bol 7212 eur. 

V prvej štvrtine roka 2018 chce mesto Detva dokončiť ešte ihrisko na ulici P. Jilemnického, na ktoré oddelenie výstavby a životného prostredia na Mestskom úrade už ukončilo verejné obstarávanie. Deti, ktoré bývajú v historickej časti mesta, tam nájdu univerzálnu hraciu zostavu a pri nej dve hojdačky na pružine, motorku a psíka, vahadlovú dvojhojdačku či kolotoč. 

V roku 2017 urobili aj komplexnú rekonštrukciu detských ihrísk na Námestí mieru a pri bytových domoch na Dolinkách, ktorá zahŕňala výmenu drevených častí vrátane nových náterov.

"Mesto Detva plánuje počas roka 2018 pokračovať v budovaní ďalších nových detských ihrísk na sídlisku i na osadách a zrekonštruovať staré detské ihriská," dodala hovorkyňa mesta.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. mája - Starožitnícke a gazdovské trhy

Nitra, agrokomplex

18. mája - Glgáč - stretnutie hrnčiarov

Revište, hrad, okres Žarnovica

18. mája - Deň so Štefanom Kvietikom

pri príležitosti životného jubilea herca Modrý Kameň, hrad